over mij

LINDE

Linde van der Kamp

ondernemer, fotografe, visagiste & creatieve chaoot

Als vrouw, en misschien nog wel meer als vrouw-met-bedrijf, hoor je vooral niet té opvallend, aanwezig, emotioneel of sexy te zijn. Omdat ‘ze’ je dan niet serieus nemen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben begonnen met ondernemen omdat ik vrijheid wilde. Niet om me te laten beperken of me te schikken naar de status quo.

Ik wil een movement starten. De ik-bepaal-lekker-zelf-wat-ik-doe-met-mijn-business-movement. Wél opvallen. Luidruchtig zijn als ik daar zin in heb. En vrij zijn om te doen what I want, when I want it.

Doe je mee?

Met mij werken betekent

1

jezelf met nieuwe ogen bekijken

2

in je broek piesen van het lachen

3

een onmogelijke fotoselectie

4

een vette sprong met je bedrijf

Ik maakte al selfies voordat het woord überhaupt in de Van Dale stond.

Zo leerde ik al op jonge leeftijd hoe make-up, fotografie en styling elkaar kunnen versterken. Hoe je zo jezelf keer op keer opnieuw uit kunt vinden. Heerlijk vond ik het, om helemaal los te gaan met theatrale visagie en dramatische settings. Little did I know dat ik toen de basis legde voor wat nu mijn core business is: concepten bedenken en uitwerken.

Toch begon ik ook met die latte-en-laptop-foto’s in beige studio’s. Dat deed elke branding fotograaf (voor zover die al bestonden) en er was veel vraag naar, dus wie was ik als startende ondernemer om het anders te gaan doen?

Maar al snel begonnen m’n handen te jeuken. Is dit het? Dit kan toch leuker? Speelser? Origineler? Kleurrijker? 

Ga zo ver als je zelf wilt. Of verder.

Jezelf laten vastleggen in een artistieke setting, schijnt letterlijk een ander licht op je. Zo’n ‘wow-ik-wist-niet-dat-ik-dit-in-me-had’-licht. Het geeft je de unieke kans jezelf van een afstandje te bekijken, en girl, she’s impressive! In haar schoenen kún je niet anders dan grote stappen zetten in je onderneming.

Mijn bedrijf ging pas écht lekker lopen toen ik mijn liefde voor kleur, avontuur en creativiteit durfde te omarmen. Door hier vól voor te kiezen en het dagelijks uit te spreken, trek ik nu precies de klanten aan waar ik dolgraag mee samenwerk.

Hoe ziet dit er voor jou uit? Ik daag je uit om het zo gek te maken als je durft – en dan nog iets gekker. 😉 Huur die extravagante design jurk. Ga zónder make-up. Of gehuld in fluorescerend geel. Wat je ook kiest: own it. Ik juich je toe. Met camera in m’n hand.

Ik sta klaar met mijn lens voor ondernemers die …

$

net als ik geen zin (meer) hebben om te doen wat de rest doet

$

al wel eens professionele foto's hebben laten maken, maar nu iets écht tofs willen

$

open staan voor mijn ideeën en zin hebben om samen te hypen

$

weten wat de kracht is van foto's met een uniek concept en hier in willen investeren

De gemiddelde reactie 😉